x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Anvelope de iarnă 205 60 r16 – o utilitate pentru șoferii în căutare de calitate superioară

Anvelope de iarnă 205 60 r16 – o utilitate pentru șoferii în căutare de calitate superioară

13 Sep 2021   •   12:25
Anvelope de iarnă 205 60 r16 – o utilitate pentru șoferii în căutare de calitate superioară

Iarna se apropie cu pași repezi, iar asta pentru conducătorii de autoturisme vine de multe ori la pachet cu schimbarea cauciucurilor de vară, cu cele de iarnă. Șofatul iarna poate reprezenta pentru unii șoferi un chin, întrucât condițiile nefavorabile pot infuența șofatul. Un rol important aici îl joacă și anvelopele, întrucât optând pentru o calitate premium, poți face față mult mai ușor condițiilor grele de drum, gheții sau poleiului.

Este nevoie de o atenție deosebită atunci când schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă, fiind nevoit să te asiguri, în primul rând, că cele pe care le montezi sunt potrivite autoturismului tău, că sunt calitative și că te pot ajuta să treci cu bine peste condițiile nefavorabile care pot apărea iarna.

Unii șoferi pot prefera anvelopele all season, întrucât asigură mai mult confort pe durata întregului an, nefiind necesară înlocuirea celor de iarnă cu cele de vară și viceversa, la schimbarea sezonului. Un model bun raport-calitate-preț, la mare căutare în rândul șoferilor îl reprezintă cel de anvelope 205 60 r16. Deși au o calitate ridicată, pentru performanță ridicată însă, se recomandă variantele de anvelope dedicate.

205 60 r16 iarna reprezintă una dintre cele mai bune alegeri, atât din punct de vedere al calității, cât și a confortului. Deși în ultimii ani iernile au fost mai blânde, sunt anumite drumuri greu de parcurs, iar în zonele montane zăpada poate da bătăi de cap șoferilor. Mai mult decât atât, în cazul în care dorești să faci călătorii în sezonul rece, trebuie să fii pregătit pentru condițiile meteorologice care pot apărea în zonele în care călătorești.

De ce să alegi anvelope de iarnă 205 60 r16?

Anvelopele 205 60 r16 au fost realizate special pentru a asigura o mai bună calitate șofatului iarna. Tehnologiile care au stat la baza proiectului, au avut rolul de a ajuta la proiectarea unei anvelope iarna 205 60 r16 superioare, care să schimbe șoferilor percepția asupra șofatului iarna.

  • Asigură o mai bună aderență la condițiile grele iarna, drumurile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, putând fi mai ușor de parcurs.
  • Au aderență ridicată. Materialele folosite pentru crearea de cauciucuri de iarnă 205 60 r16 includ în componență compuși de silică, despre care este cunoscut faptul că asigură o rulare a autoturismului în siguranță chiar și la temperaturi scăzute, specifice sezonului rece. De asemenea, autoturismul face față mai ușor schimbărilor bruște de temperatură, în cazul în care se călătorește în zone cu climat diferit.
  • Au profile variate, lărgind astfel aria de variante disponibile pe piață. Profilul de rulare reprezintă modelul canelurilor utilizate pe anvelope. De regulă, anvelopele au profiluri diferite de rulare, întrucât fiecare profil asigură anumite acțiuni, fiind potrivite pentru anumite condiții de drum și anotimpuri. Așadar, în ceea ce privește anvelopele 205 60 r16, poți opta pentru anvelope unidirecționale, direcționale, simetrice sau asimetrice.

Ce este important de știut despre profile?

  • Profilul unidirecțional ajută la un control optim al direcției, iar atunci când se intră în contact cu apa, se asigură o bună mișcare, fiind eliminată de pe anvelope foarte ușor;
  • Profilul asimetric este specific autoturismelor sport, incluzând mai multe posibilități de asamblare a rezidurilor;
  • Profilul simetric este unul dintre cele mai populare profiluri, fiind preferate de șoferi datorită bunei rezistențe pe care o asigură, însă și datorită faptului că sunt silențioase;
  • Profilul direcțional asimetric asigură un bun control și mișcare optimă pentru evitarea acvaplanării. Acestea pot fi recunoscute după modelul în formă de litera „v”.

 

Atunci când alegi să schimbi cauciucurile, este important să cunoști caracteristicile tehnice de care ai nevoie, întrucât pe piață găsești o varietate de modele, însă nu toate potrivite autoturismului tău.

Odată cunoscute nevoile mașinii, este mai ușor să găsești un model care să îți placă.  Pe anvelope-discount găsești o gamă variată de anvelope 205 60 r16 pentru orice sezon, de la producători importanți recunoscuți la nivel mondial pentru calitate: Barum, Goodyear, Nokian, Pirelli, Radar, Viking.

Descoperă ofertele de anvelope de iarnă și alege-o pe cea potrivită nevoilor tale! De asemenea, modelele prezentate vin împreună cu certificările și testele de calitate și siguranță aferente, cât și cu garanție.

 

 

 

×