x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto (P) Pregătiți-vă mașina de iarnă cu ajutorul celor de la anvelopejantealiaj.ro

(P) Pregătiți-vă mașina de iarnă cu ajutorul celor de la anvelopejantealiaj.ro

15 Sep 2021   •   18:02
(P) Pregătiți-vă mașina de iarnă cu ajutorul celor de la anvelopejantealiaj.ro
Sursa foto: pexels.com

Un set de anvelope potrivite pentru anotimpul în care ne aflăm, vă ajuta când frânați, când rulați pe ploaie, noroi, zăpadă sau gheață și când luați curbele. De aceea este necesară achiziționarea unor anvelope de calitate în special când este vorba de siguranță. Importanța anvelopelor este foarte mare pentru simplul fapt că, acestea reprezintă singurul contact al mașinii cu partea carosabilă.

Sezonul rece își va intra în drepturi depline în scurt timp iar printre cei mai afectați de acest lucru se numără și șoferii. Foarte mulți dintre noi folosim mașinile zilnic ceea ce presupune că acestea să fie bine puse la punct și pregătite pentru orice, inclusiv de iarnă cu anvelopele potrivite astfel încât acestea să ne poată garanta siguranță maximă.

Din punct de vedere legal, în momentul în care temperaturile scad sub pragul de 7 grade Celsius, toți șoferii sunt obligați să își monteze pe mașină, anvelope de iarna, această măsură fiind esențială pentru siguranță traficului rutier. În comparație cu anvelopele de vară, cele de iarnă sunt construite în așa fel încât să aibă o aderență mult mai bună și să scurteze distanțele de frânare atât pe gheață cât și pe zăpadă. În cazul în care nu aveți mașina echipată de iarnă, veți putea fi implicați cu ușurință într-un accident rutier și veți fi sancționați conform legislației în vigoare.

Bineînțeles că montarea anvelopelor nu este tocmai suficientă pentru siguranță traficului rutier pe timp de iarna dar sunt o măsură care în momente critice vă pot salva de la o situație neplăcută. În special când condițiile meteo sunt nefavorabile, șoferii trebuie să își adapteze modul de condus astfel încât să fie compatibile cu starea șoselei pentru că traficul să fie cu adevărat sigur.

De asemenea, nu se recomandă achiziționarea unor anvelope second hand deoarece, cauciucul cu cât este mai vechi cu atât își pierde din proprietăți. Anvelopele de iarnă, dacă au o anumită vârstă și nu au fost păstrate în cele mai bune condiții, nu vor mai putea asigura aceeași eficiență. Anvelopele de iarnă sunt confecționate dintr-un cauciuc mai moale și mai aderent astfel încât să poată asigura un bun contact cu partea carosabilă când afară aerul este rece. Fiind un material mai moale, în momentul în care anvelopele de iarnă sunt folosite vară, de la căldură cauciucul va deveni și mai moale, ceea ce înseamnă că, se va toci mult mai rapid.

Dacă sunteți în căutarea unor anvelope iarna de calitate, sfatul meu este să le achiziționați încă de pe- acum deoarece vremea este foarte imprevizibilă și este cel mai bine să fiți pregătit din timp pentru orice situație.

Calitatea anvelopelor nu este neapărat dată de preț, deoarece prețul este influențat și de renumele brand-ului respectiv. Accesând magazinul online anvelopejantealiaj.ro puteți descoperi o gamă extrem de variata de anvelope iarnă de cea mai bună calitate, anvelope noi de la diverse brand-uri, atât premium cât și de buget precum Continental, Michelin, Pirello, Hankook, Goodyear, Bridgestone, Dunlop sau Nokian, plus multe, multe altele.

Pentru cei interesați să își achiziționeze anvelope fie că este vorba de cele de vară, iarnă sau M+S, anvelopejantealiaj.ro vă stau la dispoziție având o gamă foarte variată de anvelope pentru toate dimensiunile. În plus, la nevoie, puteți beneficia de consultanță dacă aveți nelămuriri sau nu sunteți hotărât în ceea ce privește alegerea celor mai potrivite tipuri de anvelope în funcție de autoturismul dumneavoastră, nevoile dar și bugetul pe care îl aveți.

Și pentru că tot am discutat despre importanța anvelopelor, nici jantele propriului autoturism nu trebuie neglijate. Tot la numai un simplu click distanță prin intermediul celor de la anvelopejantealiaj.ro, puteți descoperii și o gamă variată de jante de tablă și aliaj de la producători consacrați precum: Aez, Dezent, Dotz, Enzo, Oz, MSW, Borbet, Breyton sau KFZ.

Printr-o simplă și singură comandă online, nu numai că vă puteți echipa mașina pentru iarnă, dar îi puteți îmbunătății extrem de mult și aspectul printr-un set de jante nou nouț și strălucitor, de asemenea la un raport calitate/preț mai mult decât avantajos.

Acestea fiind spuse, sunteți invitați să accesați magazinul online  anvelopejantealiaj.ro și cu siguranță aici puteți găsi exact produsele dorite.

 

×