x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Padele volan, accesorii auto cu personalitate

Padele volan, accesorii auto cu personalitate

23 Feb 2021   •   11:31
Padele volan, accesorii auto cu personalitate

Nu odată te-ai gândit să îţi tunezi maşina, să îi dai o față distinctă, care sa se potrivească cu stilul tău.

Printre accesoriile populare, care dau maşinii un aer sport şi care uşurează operațiunile de schimbare a vitezelor sunt şi extensiile padele pe volan. Despre aceste accesorii ne-am propus să discutăm în rândurile următoare. 

Ce sunt extensiile padele volan?

Cum reiese din nume componentelor, extensii padele volan, sunt accesorii care se montează pe volan, funcția acestora este de a completa selectorul de viteza şi de a face posibilă schimbare manuală a vitezei direct din volan, deci nu trebuie să mai luaţi mâinile de pe acesta când vreţi să treceţi de la o viteză ăla alta. Sunt soluțiile perfecte pentru persoanele cu dizabilităţi, facilitând şofatul, însă sunt recomandate şi persoanelor care suferă de diferite afecţiuni ale coloanei vertebrale, dar care nu vor să renunţe la şofat. În plus aceste accesorii, cu formă de aripioare, conferă un aer dinamic interiorului autoturismului. 

Padele volan - compatibilitate

Dacă vorbim de compatibilitate, lucrurile sunt destul de clare. Aceste kit-uri pot fi montate pe vehiculele dotate cu cutii de viteze manuale. Practic, presupune îndepărtarea celebrului schimbător de viteze manual, şi înlocuirea lui cu padelele pe volan, care preiau această funcţie. 

Cei ce aleg să integreze un asemena kit trebuie să ştie că schimbătorul va fi înlocuit cu padele, doar ca șoferul va fi, în continuare, nevoit să apese ambreiajul pentru a realiza trecerea de la o treaptă de nivel la alta. Puteți spune că aceste accesorii sunt un fel de trecere de la cutie manuală la semi automatism. 

Aceste echipamente vin cu mecanisme de siguranţă ridicate, ce intră în acţiune dacă treptele de viteza nu sunt schimbate în concordanță cu viteza cu care rulează vehiculul. În astfel de situații, se cuplează automat treaptă de viteze adecvată în concordanță cu viteza înregistrată la momentul dat.

Cum trebuie alese extensiile padele pe volan?

Selectarea kiturilor de extensii padele volan nu se realizează la întâmplare. Trebuie verificat tipul maşinii, anul de fabricaţie, modelul, motorizarea înainte de a fi selectat kitul potrivit.  Modele selectate trebuie să fie compatibile. 

Dacă ai descoperit kitul potrivit, poți analiza cu maximum de atenție detaliile legate de aspect, design, calitate. Cele mai flexibile, şi mai ușor de integrat sunt cele realizate din fibră de carbon care conferă accente sport vehiculului. De obicei aceste pachete au avantajul varietății, sunt atractive şi îmbogăţesc estetică maşinii. Pot fi monocrome sau în mai multe culori, așa că selectarea acestora se realizează în funcție de particularitățile şi cromatica interiorului.

Padelele de volan sunt ușor de utilizat. Poziţia lor este intuitivă, în spatele volanului  astfel că pot fi accesate cu naturalețe, prin simpla tragere. 

Dacă aveți competenţe şi ceva îndemânare, puteți monta singuri kitul de extensii padele. În caz contrar se recomandă montarea acestora în service-uri de persoane autorizate. Trebuie precizat că aceste accesorii nu afectează în niciun fel funcţionarea airbagului, dar şi faptul că pot fi dezactivate facil, şi schimbarea vitezelor se poate realiza apoi tot din schimbător. 


 

×