x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Preşedintele Renault susţine că nu există "nicio presiune" pentru numirea noului director general

Preşedintele Renault susţine că nu există "nicio presiune" pentru numirea noului director general

16 Ian 2020   •   14:46
Preşedintele Renault susţine că nu există "nicio presiune" pentru numirea noului director general

Preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, a declarat joi că nu există "nicio presiune" pentru numirea noului director general al producătorului auto francez, adăugând că actualele aranjamente interimare funcţionează bine, transmite Reuters.

Senard a lăudat-o pe Clotilde Delbos, directorul general interimar, apreciind că este "extraordinară", şi a anunţat că în curând se va reuni Consiliul de Administraţie al Renault pentru a discuta problema.

De asemenea, a precizat Senard, conducerea alianţei Renault-Nissan se va întâlni până la finalul lunii ianuarie pentru a decide iniţiativele industriale comune.

Preşedintele Renault nu a dat detalii privind aceste iniţiative, dar a informat că reducerile de costuri ar putea fi "substanţiale"în viitor.

Şi ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a declarat marţi că se aşteaptă ca Renault să anunţe noul său director general în zilele următoare. La finele anului trecut, Bruno Le Maire declara că ar dori ca postul de CEO la Renault să fie ocupat de un profesionist din industria auto, având în vedere procesul de transformare radicală prin care trece sectorul auto.

Statul francez este principalul acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%.

Renault este în căutarea unui nou director general, după ce în luna octombrie a anului trecut l-a demis pe Thierry Bolloré în ideea de a relansa alianţa cu Nissan.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Renault director general