x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ride-hailing cu mașini autonome

Ride-hailing cu mașini autonome

de Cătălin F. Vărzaru    |    14 Oct 2020   •   19:00
Ride-hailing cu mașini autonome

Google lansează serviciul de ride-hailing cu mașini autonome. Waymo, compania deținută de gigantul IT, anticipează o cerere ridicată pentru curse cu mașini fără șofer.

"Pe termen scurt, toate călătoriile noastre vor avea loc fără șofer. Ne așteptăm ca serviciul nostru de curse fără șofer să fie foarte popular și suntem recunoscători clienților pentru răbdare pe măsură ce extindem disponibilitatea mașinilor", explică John Krafcik, CEO-ul Waymo.

Compania americană a început primele teste cu serviciul de ride-hailing cu mașini autonome în 2017, iar acesta a fost extins în 2018, însă accesul în cadrul programului era puternic restricționat. Momentan, serviciul este disponibil în Phoenix, Arizona, și acoperă o suprafață de circa 260 de kilometri pătrați în jurul orașelor Chandler, Gilbert, Mesa și Tempe. Serviciul folosește automobile cu tehnologie autonomă Chrysler Pacifica furnizate de Alianța Fiat-Chrysler, însă sunt modificate de inginerii Waymo pentru a putea fi operate fără ajutorul șoferului.

 

×
Subiecte în articol: Ride-hailing