x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Verstappen obține la Abu Dhabi primul pol position non-Mercedes din 2013 încoace

Verstappen obține la Abu Dhabi primul pol position non-Mercedes din 2013 încoace

12 Dec 2020   •   17:14
Verstappen obține la Abu Dhabi primul pol position non-Mercedes din 2013 încoace

Olandezul Max Verstappen de la Red Bull Racing a obținut la Abu Dhabi primul său pole position din acest sezon și al treilea din carieră. Celelalte două poziții de pe podiumul grilei de start sunt ocupate de coechipierii de la Mercedes, Valteri Botass și Lewis Hamilton.

Ultima cursă a sezonului Formula 1, Grand Prix-ul de la Abu Dhabi, și-a stabilit grila de start în sesiunea de calificări de sâmbătă după amiază.

Prima poziție a fost ocupată de olandezul Max Verstappen, de la Red Bull Racing, cu timpul de 1:35,246, urmat de Valteri Bottas, pilotul finlandez de la Mercedes, care a reușit un timp cu doar 25 de miimi de secundă mai slab.

Locul trei a fost ocupat de multiplul campion mondial Lewis Hamilton, care a revenit în circuit după ce fusese infectat cu Covid 19.

Pentru Verstappen este primul pole position al sezonului și al treilea din carieră.

Sesiunea de calificare a olandezului a început prost, deoarece a deteriorat primul său set de anvelope în prima treime a calificărilor. A trecut totuși în Q2 și performanța lui s-a îmbunătățit, reușind în final un rezultat surprinzător.

Verstappen devine astfel primul pilot non-Mercedes care cucerește prima poziție în calificări la Abu Dhabi, din 2013 încoace.

(sursa: Mediafax)

×