x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Afacerile cu autovehicule și motociclete prosperă

Afacerile cu autovehicule și motociclete prosperă

15 Mai 2019   •   15:20
Afacerile cu autovehicule și motociclete prosperă
Sursa foto: Steve Gorton/Getty Images/Dorling Kindersley

Comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut, ca serie brută, cu 19,5% în martie 2019, comparativ cu luna anterioară, iar ca serie ajustată, în funcție de zilele lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,2%. Totodată, în primele trei luni ale anului, afacerile în acest sector au urcat cu 5,3% ca serie brută, și cu 6,1% ca serie ajustată, raportat la aceeași perioadă din 2018, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). 

În primele trei luni ale acestui an comerțul cu mașini care a crescut cu 25,1% față de perioada similară a anului trecut, vânzarea de piese și accesorii s-a majorat cu 13,7%, iar serviciile de întreținere și reparații, cu 8,7%. Și vânzările de motociclete au crescut ca serie brută cu 5,3%, și cu 6,1% ca serie ajustată, iar încasările din serviciile de mentenanță s-au mărit cu 56,3%.

 

Și cifra de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației s-a mărit în martie cu 9,1%, ca serie brută, și cu 1,8%, ca serie ajustată, datorită îndeosebi activităților din domeniul HORECA, unde creșterea a fost de 14,6% și a activităților de înfrumusețare, care au înregistrat un avânt de 8,3%.

 

×
Subiecte în articol: afaceri comerţ motociclete autovehicule