x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Un nou pod peste Prut va fi construit la Ungheni. Alte patru poduri sunt în reabilitare

Un nou pod peste Prut va fi construit la Ungheni. Alte patru poduri sunt în reabilitare

26 Iul 2021   •   20:00
Un nou pod peste Prut va fi construit la Ungheni. Alte patru poduri sunt în reabilitare

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că cinci proiecte de reabilitare și de construire a unui nou pod peste râul Prut sunt în derulare, cu fonduri europene nerambursabile.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat luni pe Facebook că se lucrează la îmbunătățirea infrastructurii dintre România și Republica Moldova. Conform acestuia, Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni.

Este vorba de podul de la Galați - Giurgiulești, pe DN 2B, care a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 de metri. Execuția lucrărilor la acesta a pornit în iulie și se va încheia peste 9 luni. Se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat și vopsit, placa de beton armat care susține calea pe pod va fi reparată, calea pe pod și trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale și de siguranță, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută.

Conform ministrului, CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfășura la podul de la Sculeni, pe DN 24, podul de la Oancea - Cahul, pe DN 26A, și podul de la Albița - Leușeni, pe DN 24B.

Cătălin Drulă anunță că studiul de fezabilitate pentru podul de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni, e finalizat, iar licitația de proiectare și execuție va fi lansată după ce va fi obținut acordul de mediu aflat în procedură.

„Accesul peste râul Prut devine astfel mai ușor și mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetățenilor României și cei ai Republicii Moldova”, a transmis Cătălin Drulă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă pod peste prut