x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 14.600 de bugetari conduc agricultura

14.600 de bugetari conduc agricultura

de Adrian Stoica    |    10 Aug 2020   •   10:47
14.600 de bugetari conduc agricultura
Sursa foto: Lucian Alecu

România este țara cea mai birocratică, este ţara unde 14.600 de bugetari, gestionează o agricultură care este privată. Afirmaţia aparţine ministrului Agriculturii, Adrian Oros, care a pledat în acest context pentru înfiinţarea Camerelor Agricole.

„Eu am spus că suntem 14.600 de bugetari, atâţia suntem care gestionăm o agricultură care este eminamente privată. Din acest punct de vedere, cred că suntem ţara cea mai birocratică, eu mă refer doar la agricultură, nu-mi dau cu părerea în alte domenii. Dar să ai 14.600 de oameni care gestionează, de la stat, o activitate eminamente privată, mie mi se pare un pic mult în anii 2020. Tocmai de aceea eu am militat şi voi milita pentru apariţia Camerelor Agricole”, a spus ministrul în cadrul unei conferinţe de presă, citat de news.ro.

 

În toată Europa există aceste Camere Agricole, care sunt nişte entităţi private care reprezintă cu adevărat interesele fermierilor dintr-o anumită zonă şi care nu numai că reprezintă interesele, dar rezolvă foarte multe probleme de ecosistem, probleme de relaţii între fermieri, probleme pe care statul, prin instituţiile sale, prin oamenii pe care îi are niciodată nu le poate rezolva, de multe ori le încurcă.

Adrian Oros, ministrul Agriculturrii

 

×