x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 3 aspecte de care să ții cont înainte să cumperi laptopuri second hand

3 aspecte de care să ții cont înainte să cumperi laptopuri second hand

27 Iul 2021   •   15:42
3 aspecte de care să ții cont înainte să cumperi laptopuri second hand

Pentru majoritatea oamenilor, laptopul este un instrument indispensabil în viața de zi cu zi. Fie că vorbim despre muncă, despre jocuri online sau socializare cu prietenii, există o mulțime de motivații care stau la baza cumpărării unui laptop. Însă, știm prea bine ce costuri implică acesta. Cu atât mai mult dacă vorbim de un laptop nou sau de ultimă generație.

Totusi, te-ai gândit să cauți laptopuri second hand și nu știi sigur de unde să începi? Înainte de achiziționarea oricărui gadget, indiferent că sunt telefoane mobile sau laptopuri second hand , trebuie să verifici câteva lucruri, dacă vrei să te asiguri că iei decizia cea mai bună pentru tine.

Aspecte de care să ții cont când alegi laptopuri second hand

1. Asigură-te că vânzătorul este de încredere

De aici ar trebui să începi drumul tău spre cumpărarea unui laptop. Fii atent când cumperi un laptop folosit de la un străin sau de pe site-uri care nu inspiră încredere.

 

Dacă vrei să fii sigur că nu dai greș, cumpără de la o companie transparentă. Aceasta ar trebui să aibă clar menționată politica de returnare în cazul în care nu vei fi mulțumit de produs.

         2. Câteva cercetări despre laptopul folosit

Când vine vorba să te asiguri că faci o achiziție bună, verifică recenziile produsului pe care ți-l dorești. Îți recomandăm să cauți o evaluare cu detalii specifice, nu evaluări sub formă de stele. Concentrează-te pe recenziile care discută despre fiabilitatea laptopului..

Ai de gând să folosești laptopul în scop personal sau este pentru muncă? Descarci multe programe sau aplicații? Pentru munca de birou, s-ar putea ca un design minimalist și ușor la transport să fie ceea ce ai nevoie. Însă, dacă ai nevoie de funcționalități de bază, s-ar putea ca o versiune mai veche a unui laptop să-ți fie de ajuns.

      3. Testează specificațiile

Verifică întotdeauna și compară specificațiile menționate cu cele reale. Verifică viteza procesorului, dimensiunea ecranului, sistemul de operare și spațiul hard disk-urilor. Chiar dacă e posibil să faci upgrade-uri mai târziu, asigură-te că banii pe care-i plătești pentru laptopuri second hand corespund specificațiilor produsului.

Ce mai poți să testezi:

  • Toate porturile și unitățile optice
  • Camera web
  • Difuzoarele
  • Tastatura
  • Wi-Fi
  • Balamalele și șuruburile de la carcasă
  • Durata bateriei

De ce să alegi laptopuri second hand

Principalul motiv pentru care oamenii optează pentru laptopuri second hand este constrângerea financiară. Poți obține o reducere substanțială față de prețul original. Alții, aleg să cumpere laptopuri second hand din considerații de mediu, pentru a oferi o viață nouă unui produs vechi, dar funcțional.

De pe site-ul IT-SH.ro ai ocazia să cumperi laptopuri second hand sau laptopuri refurbished perfect funcționale. Toate produsele comercializate pe site beneficiază de o garanție de conformitate de 6 luni. Și, din respect pentru clienți, laptopurile second hand au o perioadă de garanție de 24 luni. Comenzile se fac rapid, online, iar tu te poți bucura de laptop în maxim 48 de ore.

 

_____
Sursă foto: Photo by Aditya Chinchure on Unsplash

×