x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 33% dintre români consumă zilnic lactate. Cum a schimbat pandemia obiceiurile

33% dintre români consumă zilnic lactate. Cum a schimbat pandemia obiceiurile

09 Feb 2021   •   11:43
33% dintre români consumă zilnic lactate. Cum a schimbat pandemia obiceiurile

O treime dintre români consumă zilnic laptele, în timp ce 16% preferă produsele lactate. Deși este pandemie, obicieiurile de consum nu s-au schimbat, 60% păstrându-ți preferințele alimentare. Attfel că 60% cumpără aceleași produse lactate ca și înainte de răspândirea noului coronavirus, arată studiul realizat de Reveal Marketing Research.

Totuși, 40% dintre respondenți spun că au făcut anumite schimbări. Prin urmare, 36% s-au îndreptat spre alimente mai sănătoase, alături de cele obișnuite, iar 4% au renunțat la obiceiurile anterioare pentru a se îndrepta spre produse de o calitate mai bună. 19% preferă lactate de circa 2-3 ori pe săptămână, în timp ce 6% nu consumă niciodată. 

Însă margarina a început să fie evitată de tot mai mulți cumpărători, 30% spunând că nu mănâncă niciodată. 

În timp ce 33% dintre consumatorii autohtoni preferă laptele, 21% vor iaurtu, sana, chefir sau lapte bătut, 20% untul, iar 18% vor brânză telemea. 

Din păcate, 57% cumpără produse lactate din supermarketuri, față de numai 18% care aleg producătoriii autohtoni, 16% merg la magazinele de proximitate, iar 9% nu consumă deloc. Totuși, 25% preferă să cumpere smântână din piață. 

Peste o treime dintre români sunt conservatori, 36% preferând același brand indiferent de promoții și doar 12% țin cont de ofertele de la raft. 

Studiul a fot realizat pe 1.011 de persoane prin interviuri online, în perioada 19-25 ianuarie 2021. 

×
Subiecte în articol: lactate