x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 4 mld. de euro, pentru menţinerea locurilor de muncă 

4 mld. de euro, pentru menţinerea locurilor de muncă 

de Adrian Stoica    |    25 Aug 2020   •   19:30
4 mld. de euro, pentru menţinerea locurilor de muncă 

România va primi 4 miliarde de euro în cadrul instrumentului SURE, lansat în aprilie, menit să ajute țările să atenueze riscurile de șomaj pe fondul pandemiei de coronavirus. Comisia Europeană a propus, ieri, acordarea unui sprijin financiar de 81,4 miliarde euro pentru 15 state membre, printre care se regăseşte şi România. Conform propunerii Comisiei Europene, cei mai puţini bani ar urma să-i primească Letonia, 192 milioane de euro, iar cei mai mulţi, 27 de miliarde de euro, Italia. 

 

În România, banii vor fi folosiți pentru finanțarea parţială a salariilor celor care revin la muncă din șomajul tehnic și a salariilor noilor angajați, precum şi a măsurilor incluse în programul Kurzarbeit. 

„Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice pentru menținerea locurilor de muncă. Mai exact, împrumuturile respective vor ajuta statele membre să acopere costurile legate direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare puse în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, în special pentru lucrătorii independenți”, potrivit Comisiei Europene. 
 

×