x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 434 milioane de euro pentru 11.325 de tineri fermieri

434 milioane de euro pentru 11.325 de tineri fermieri

11 Iul 2020   •   13:03
434 milioane de euro pentru 11.325 de tineri fermieri

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a acordat până în prezent finanţare nerambursabilă în valoare totală de 434 milioane de euro, pentru susţinerea financiară a 11.325 de tineri fermieri care au optat pentru instalarea ca şefi de exploataţie, a anunţat AFIR.

Finanţarea a fost acordată prin submăsura 6.1 'Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri' din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

"Tinerii fermieri care au fost selectaţi pentru finanţare (în funcţie de criteriile de selecţie şi de condiţiile de eligibilitate menţionate public în Ghidul solicitantului) şi-au pus în aplicare Planurile de Afaceri. Interesul foarte mare pentru acest tip de investiţii, precum şi nevoia de finanţare pentru zona de investiţii, au făcut ca solicitarea de fonduri să depăşească alocarea. Astfel, faţă de alocarea disponibilă de 476 de milioane de euro, solicitarea de fonduri din partea tinerilor fermieri a fost, până în prezent, de 591 milioane de euro", se arată în comunicatul AFIR. (............)

AFIR va deschide în curând o nouă sesiune de primire de proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă prin submăsura 6.1 - Instalarea tinerilor fermieri, care va avea, pentru prima dată, o alocare separată dedicată diasporei. 

Cum poți să o accesezi? Află detalii

×