x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 5,6 miliarde de lei pentru metroul clujean

5,6 miliarde de lei pentru metroul clujean

de Adrian Stoica    |    16 Noi 2020   •   10:53
5,6 miliarde de lei pentru metroul clujean

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Hotărâre privind aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru construirea metroului şi trenului metropolitan din Cluj. Proiectul este estimat la 5,66 miliarde de lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 84 de luni, potrivit documentului.

Proiectul de investiții „Tren Metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – Etapa I A Sistemului de Transport Metropolitan Rapid Cluj Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea – Componenta 1, Magistrala I de Metrou”, prevede realizarea a aproximativ 15 km de linie de transport public de călători, de mare capacitate, rapid, precum și realizarea a 14 stații de călători.

Metroul va pleca din centrul comunei Florești, cea mai mare comună din România, cu o populație estimată la 70.000-80.000 de locuitori, și va ajunge până în centrul orașului Cluj-Napoca, pe o distanță de aproape 15 km. În etapa a doua este prevăzută extensia spre cealaltă comună limitrofă a Clujului, Gilău, care este după Florești, iar metroul va asigura o alternativă importantă la transportul rutier.

×