x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 50% dintre români nu sunt mulțumiți de internetul din localitățile mici

50% dintre români nu sunt mulțumiți de internetul din localitățile mici

10 Aug 2021   •   13:49
50% dintre români nu sunt mulțumiți de internetul din localitățile mici

Circa 72% dintre români vor ca fiecare localitate să dispună de propria rețea de fibră optică deoarece 50% dintre utilizatori nu sunt foarte mulțumiți de calitatea internetului, considerând-o cel mult medie în orașele mici și la sate, arată un studiu al Asociaţiei Române de Fibră Optică (AFOR).

Pentru a crește viteza de internet, 46% dintre participanții la studiu sunt  de acord să plătească în jur de 100 de euro pentru racordarea locuinței la o rețea comunitară de fibră optică subterană.

Totodată, 55% consideră că internetul trebuie să acopere toate zonele locuite, mai ales cu posibilitatea elevilor de a se conecta video la cursurile online. Mai mult, 56% vor să lucreze de acasă din zone mici dacă au internet bun. 

Astfel că 60% dintre români consideră că accesul la internet trebuie să fie garantată, 58% vor wifi gratuit, 40% consideră esențiale apelurile video și streamingul și 31% vor telemedicină. 

Prin urmare, 59% vor să se poată conecta online din orice loc din țară, 26,6% vor fibră optică prin router, ia 6,7% vor o priză de fibră optică la intrare şi prize de fibră optică în fiecare cameră.

Sondajul a fost comandat de Connexion Group și a fost realizat pe 1.155 respondenţi, dintre care 52,5% bărbaţi.

 

×
Subiecte în articol: fibră optică internet