x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 61% dintre IMM-uri și-au redus activitatea în 2020 din cauza pandemiei

61% dintre IMM-uri și-au redus activitatea în 2020 din cauza pandemiei

04 Ian 2021   •   11:38
61% dintre IMM-uri și-au redus activitatea în 2020 din cauza pandemiei

Restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au afectat serios IMM-urile care nu aveau o situație solidă, Este vorba despre firme care au lipsă de capital, start-up-uri sau cele care lucrează cu marje mici și finanțare externă, potrivit Raportării Financiare la Antreprenori, realizat de Advisor în anul 2020.

Circa 61% dintre IMM-uri şi-au redus activitatea în 2020, iar 67% au nevoie de optimizări ale afacerii deoarece nu auu bugete de criză, planuri de avarie, comunicări cu angajații ori cu furnizorii și clienții, nu au o sructură adecvată de business.

"Se observă că 80% dintre IMM-uri nu au o strategie financiară actualizată în contextul pandemiei, dinamică şi considerând scenarii multiple şi le lipseşte acel fond de rezervă pe care să se bazeze în lunile următoare. Continuarea acestor afaceri se decide în următoarele luni şi cash-flow-ul este o variabilă foarte puternică în această ecuaţie. Implementarea strategiei de business 2021 depinde pentru o parte din IMM-uri de granturile guvernamentale şi alte măsuri economice, fiscale. Predictibilitatea este un aspect de îmbunătăţit şi afectează mult potenţialul IMM-urilor de a genera contribuţie la PIB în aceste luni de început de an", arată Ioana Arsenie, Strateg Financiar Trusted Advisor şi Ambasador Elite Business Club Bucureşti.

"Aproape 20.000 de companii au aplicat pentru finanţare pe Măsura Covid-19, din care doar 2.333 vor primi finanţare", explică Bianca Tudor, fondator Elite Business Club International & Elite Business Women Investment Fund.

 

×
Subiecte în articol: IMM pandemie