x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A început construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud

A început construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud

25 Mar 2020   •   11:57
A început construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud
Sursa foto: i-Stockr/Getty Images/iStockphoto

Lucrările de construcţie la Varianta de Ocolire Timişoara Sud au început astăzi şi privesc decopertarea stratului vegetal între DN 6 şi canalul Bega, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul se ridică 272.432.921,95 lei, fără TVA. Durata de execuție este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 luni. 

Ministerul Transporturilor a emis, pe 12 martie, autorizaţia de construire pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, cu o lungime de 25,69 km. Constructorul este compania TIRRENA SCAVI S.p.A.

"Astăzi am emis ordinul de începere al lucrărilor şi predarea amplasamentului pentru construcţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, chiar dacă în această perioadă ne confruntăm cu pandemia cauzată de răspândirea virusului COVID 19, dar şi cu vremea nefavorabilă. CNAIR, ne-am îndeplinit partea noastră de atribuţii şi acum ne dorim ca şi Antreprenorul să se mobilizeze corespunzător pentru a respecta termenele şi condiţiile contractuale. Pe şantier au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii în muncă, în condiţiile instituirii stării de urgenţă.

Trebuie să fim cu toţii conştienţi cât de important este pentru economie ca pe aceste şantiere să continue lucrările, atât timp cât se poate munci în condiţii de siguranţă cu respectarea tuturor măsurilor luate în această perioadă deosebită pentru toată lumea. Activităţile de proiectare şi de execuţie a lucrărilor pe şantiere, precum şi activităţile de supervizare a lucrărilor se pot desfăşura în continuare conform programelor de execuţie asumate, cu respectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare", a declarat directorul general al CNAIR.

Săptămâna viitoare va începe și construcția unui drum de acces din DN 6 şi realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega. O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuţia pilonilor foraţi. Pe teren se află 40 de angajaţi.
 

×