x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adrian Oros spune că despăgubirile pentru secetă vor fi alocate din bugetul național

Adrian Oros spune că despăgubirile pentru secetă vor fi alocate din bugetul național

08 Mai 2020   •   11:59
Adrian Oros spune că despăgubirile pentru secetă vor fi alocate din bugetul național

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a afirmat că fondurile care vor fi alocate pentru despăgubirea agricultorilor afectați de secetă provin de la bugetul de stat, nu din fonduri europene. Declarațiile au fost făcute vineri, în cadrul unei vizite în județul Botoșani. 

Ministrul Agriculturii a mai precizat că lipsa precipitațiilor a afectat aproximativ un milion de hectare de culturi agricole, în special în județele din sudul țării, dar și din zona Moldovei.

"Facem o estimare a suprafeţelor, a gradului de afectare, după, o să vedem. Trebuie să identificăm o sumă, pentru că vor fi sume de la bugetul naţional, nu din bani europeni, pentru că am auzit pe unii vorbind de bani europeni pentru despăgubiri la secetă, nu va fi aşa ceva... Vor fi bani de la bugetul naţional. De aceea, trebuie să cuantificăm foarte exact care este dimensiunea pagubelor şi să despăgubim în aşa fel încât să nu creăm inechităţi", a afirmat Oros.

Ministrul Agriculturii a mai declarat că au fost alocați, în aest an, 240 de milioane de lei pentru reabilitarea sistemului national de irigații, ca infrastructură principal. De asemenea, alte 43 de milioane de euro vor fi alocați, din fonduri europene, pentru reabilitarea infrastructurii secundare.  

×
Subiecte în articol: Adrian Oros ministrul agriculturii seceta