x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut cu peste 40,9%. Serviciile de piață pentru populație cu 27%

Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut cu peste 40,9%. Serviciile de piață pentru populație cu 27%

15 Iul 2021   •   11:16
Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut cu peste 40,9%. Serviciile de piață pentru populație cu 27%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 40,9%, ca serie brută, în primele cinci luni ale anului,  faţă de aceeași perioadă din 2020. Afacerile din serviciile de piaţă prestate populaţiei s-au majorat cu 27,6%, serie brută, arată INS.

Creșterea din comerțul auto și moto, serie brută, se datorează afacerilor din comerţul cu motociclete, piese şi accesorii; întreţinerea şi repararea motocicletelor 59,0%, comerţul cu autovehicule 51,1%, comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule 31,8% şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor 20,7%.

Totodată, afacerile cu comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 36,5%.

Serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, au fost influenţate de creşterea cifrei de afaceri la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare 59,5%, activităţile hotelurilor şi restaurantelor 33,9%, activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative 25,8% şi activităţile de spălare şi curăţare uscată a articolelor textile şi a produselor din blană 12,9%. Scăderi s-au înregistrat în activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor -7,5%.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a majorat cu 20% mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2020.

 

×
Subiecte în articol: comerţ auto moto servicii de piata