x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Alertă la Cernavodă. Unitatea 2 s-a deconectat de la sistemul energetic, în urma unei avarii

Alertă la Cernavodă. Unitatea 2 s-a deconectat de la sistemul energetic, în urma unei avarii

29 Iul 2021   •   08:53
Alertă la Cernavodă. Unitatea 2 s-a deconectat de la sistemul energetic, în urma unei avarii
Sursa foto: antena1

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National miercuri seara, ca urmare a unei avarii în sistemul energetic care a afectat partea clasică, fătă a fi afectate funcțiile de securitate nucleară ale unității.

SN Nuclearelectrica SA anunță, joi dimineața, că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică, fără a fi afectate funcțiile de securitate nucleară ale unitatii.

Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații.

Potrivit SN Nuclearelectrica, deconectarea automată a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nuclearelectrica