x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anchetă a Consiliului Concurenței pe piața de arhivare

Anchetă a Consiliului Concurenței pe piața de arhivare

07 Iul 2021   •   12:51
Anchetă a Consiliului Concurenței pe piața de arhivare

Consiliul Concurenţei desfășoară o anchetă pe piața serviciilor de arhivare electronică/digitală și fizică a documentelor. Societățile investigate sunt Enterprise Software Development, All Businesses Management şi Cityplan Studio.

Acestea sunt suspecte de activități anticoncurențiale în cadrul participării la procedurile de achiziție publică la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi unele Oficii de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, motiv pentru care instituția desfășoară anchete și la acestea. nvestigația privește inclusiv conversia unor documente într-o bază de date textuală şi arhivă digitală începând cu anul 2018.

Inspectorii Consiliuluii Concurenței s-au prezentat inopinat la sediile şi punctele de lucru ale unor companii din acest sector, dar care nu reprezintă o antepronunțare a instiituției.  Documentele ridicate se află în analiza autorităţii.

Inspecţiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale.

Dacă se vor constata încălcări ale regulilor de concurenței, companiile pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri, dar pot obține imuntate sau reduceri din cuantumul sancțiunilor.

 

×
Subiecte în articol: consiliul concurenţei arhivare