x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anunț important de la producătorii autohtoni de medicamente despre tratarea coronavirusului

Anunț important de la producătorii autohtoni de medicamente despre tratarea coronavirusului

12 Mar 2020   •   13:42
Anunț important de la producătorii autohtoni de medicamente despre tratarea coronavirusului
Sursa foto: artisteer/Getty Images/iStockphoto

Producătorii de produse farmaceutice din România pot fabrica suficiente cantități de medicamente pentru sprijinirea autorităților și populație de luptă împotriva infectării cu visurul COVID-19. Aceștia au o capacitate instalată de producție de peste 10 miliarde de unități, care pot avea toate formele de prezentare obișnuite: orale, lichide, perfuzabile, topice, după cum anunță Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente (PRIMER).

Fabricile de medicamente din țară sunt noi, astfel incat inglobeaza tehnologie farmaceutica de ultima ora.  Producatorii de medicamente au facut in ultimii 15 ani investitii de peste 500 milioane de euro in extindere, transferuri de tehnologii moderne si pregatirea de personal calificat.

“Asadar, suntem pregatiti si stam la dispozitia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta pentru a raspunde solicitarilor acestuia in ceea ce priveste fabricarea de stocuri de medicamente necesare luptei impotriva simptomelor COVID-19”, a declarat dr. Dragoș Damian, președinte executiv PRIMER.

“In plus, in anumite conditii speciale si cu aprobarea autoritatilor competente, producatorii pot importa medicamente deficitare prin grupurile internationale din care fac parte sau pot transfera tehnologic productia oricarei substante active iesite de sub patent, pentru a produce in Romania preparatele care lipsesc precum si eventualele medicamente care par a da rezultate in tratamentul COVID-19, cum ar fi clorochina”, a completat acesta.

 

 

 

 

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din tara: AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, FITERMAN PHARMA, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, ROPHARMA, SANTA SA, SLAVIA PHARM, TERAPIA-SUN PHARMA, TIS PHARMACEUTICAL, VIM SPECTRUM, ZENTIVA

 

×
Subiecte în articol: farma coronavirus medicamente