x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Aparatele de marcat electronice fiscale pot fi conectate la ANAF

Aparatele de marcat electronice fiscale pot fi conectate la ANAF

31 Mar 2021   •   12:53
Aparatele de marcat electronice fiscale pot fi conectate la ANAF

Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a început astăzi.

"Toţi contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF. Este un pas important atât în ceea ce priveşte digitalizarea administraţiei fiscale şi creşterea gradului de colectare, cât şi pentru uşurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiţi să depună lunar anumite declaraţii. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociaţiile tehnicienilor de service, astfel încât toţi contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancţiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toţi contribuabilii să se înscrie în SPV (Spaţiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare", a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt: 30 iunie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deţinute de operatorii economici din categoria marilor contribuabili; 30 noiembrie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deţinute de operatorii economici din categoria contribuabililor mici şi mijlocii.

Obţinerea profilului de către distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service pentru conectarea acestora la ANAF se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spaţiu Privat Virtual (SPV). Distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service pot descărca până la 1.000 de profiluri de conectare.

×
Subiecte în articol: aparate de marcat anaf