x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ASF a publicat noile tarife de referință pentru polițele RCA

ASF a publicat noile tarife de referință pentru polițele RCA

10 Apr 2020   •   12:08
ASF a publicat noile tarife de referință pentru polițele RCA
Sursa foto: absolut_100/Getty Images/iStockphoto

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA), conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Cel mai mic tarif RCA este de 691 de lei și va fi achitat de persoanele care au între 31 şi 40 de an care au maşină cu motor sub 1.200 cmc.

Cel mai mare tarif RCA este de 2.870 lei și va fi plătit de persoanele sub 30 de ani şi a căror maşină are motor de peste 2.500 cmc.

Pentru persoanele juridice, cel mai mic tarif RCA este de 905 lei pentru maşinile cu un motor între 1.601 şi 1.800 cmc, iar cel mai mare tarif ajunge la 1.395 lei pentru maşinile cu un motor de peste 2.500 cmc.

Tarifele de referinţă nu reprezintă tarife la care sunt încheiate poliţele RCA în piaţă.

Acestea au fost calculate de o companie independentă, Ernst & Young Assurance Services SRL, în funcţie de categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), vârsta asiguraţilor în cazul persoanelor fizice şi de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică, masa maximă autorizată, numărul de locuri).

"Din analiza tarifelor publicate astăzi remarcăm faptul că nu există variaţii semnificative faţă de cele anterioare, ceea ce ne indică o stabilitate la nivelul pieţei. Vorbim de evoluţii marginale, normale pentru o piaţă liberă. Ne uităm cu mare atenţie la tarifele de pe piaţa RCA şi suntem pregătiţi să adoptăm toate măsurile legale pentru a preîntâmpina eventualele dezechilibre pe acest segment", a declarat vicepreşedintele ASF, Cristian Roşu.

 

×
Subiecte în articol: rca