x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ASF, amendă de 750 mii de lei pentru NN Pensii

ASF, amendă de 750 mii de lei pentru NN Pensii

13 Apr 2017   •   14:08
ASF, amendă de 750 mii de lei pentru NN Pensii

Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat NN pensii cu suma de 750 mii de lei pentru comunicatul trimis clienților prin care erau avertizați că ar urma privatizarea pilonului II de pensii.

Totodată, Consiliul ASF a decis retragerea autorizării directorului general al companiei, Raluca Ţintoiu, şi amendarea acesteia cu 100.000 lei. 

NN Pensii a transmis marţi o scrisoare clienţilor prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le-a recomandat să urmărească permanent ce se întâmplă cu pensia lor. 

În replică, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a subliniat că informaţia privind intenţia guvernanţilor de a naţionaliza Pilonul II de pensii nu are "niciun temei" şi a spus că nu există "nicio raţiune, politică, economică, financiară, bugetară' care să determine o astfel de decizie. 

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că "scandalul" generat de scrisoarea companiei NN este de fapt "un fake" pornit de la preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, iar Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii de la Ambasada Olandei şi de la conducerea ING din această ţară. 

De asemenea, Dragnea a precizat că preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, precum şi întreaga conducere a acestei instituţii, vor mai rămâne în funcţie doar până când se vor încheia procedurile parlamentare care vor demara imediat după Paşte. 

 

×
Subiecte în articol: NN Pensii