x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ASF, luat la ţintă de transportatori

ASF, luat la ţintă de transportatori

de Adrian Stoica    |    24 Apr 2020   •   16:30
ASF, luat la ţintă de transportatori
Sursa foto: ??????? ?????????/Getty Images/iStockphoto

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizati din România (COTAR) a publicat ieri o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban şi conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Intitulată “2019 este anul de doliu al asiguraților din România, iar ASF este vinovată de asta!”, scrisoarea atrage atenţia asupra derapajelor existente pe piaţa asigurărilor RCA, lucru demonstrat, spun reprezentanţii COTAR, de cele 26.911 petiții înregistrate în 2019 la ASF, dintre care 95,42% (25.679 petiții) au vizat comportamentul abuziv al pieței de asigurări.

 “Sectorul din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară condus de către doamna Doina Dascălu, numit în mod ironic de “protecție a consumatorului”, a ajuns să fie, în fapt, un sector anticonsumatori, din cauza conduitei adoptate și a consecințelor pe care le produce asupra drepturilor consumatorilor” se arată în scrisoarea COTAR. După ce prezintă în textul scrisorii pe larg problemele cu care se confruntă consumatorii, reprezentanţii COTAR avertizează că acordă conducerii ASF termen până la data de 20 mai 2020 pentru a rezolva toate problemele reclamate şi să prezinte public modul în care a remediat toate derapajele semnalate.

“În data de 20 mai 2020 vom transmite către Parlamentul României un memoriu conținând o descriere detaliată a tuturor disfuncționalităților existente în activitatea ASF, solicitand destituirea dvs. (a prim-vicepreședintelui Doina Dascălu - n. red) și a întregului Consiliu al ASF care, din acest moment, cunoaște toate aceste probleme și va răspunde în solidar”, se mai precizează în scrisoarea transportatorilor.

 

×