x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Astăzi începe primul târg din România dedicat exclusiv cercetării alimentare

Astăzi începe primul târg din România dedicat exclusiv cercetării alimentare

23 Noi 2020   •   14:32
Astăzi începe primul târg din România dedicat exclusiv cercetării alimentare

În perioada 23-27 noiembrie, timp de 5 zile vor avea loc prezentările lucrărilor științifice, susținute de cei peste 45 de cercetători și specialiști care s-au înscris la eveniment.

De asemenea, în fiecare zi, vor avea loc o serie de conferințe tematice de înaltă valoare știintifică, susținute de specialiști din România, dar și din afara țării, în cadrul cărora, concepte aparent banale, obișnuite, precum nutriția, sănătatea sau gastronomia sunt abordate ca știinte ale viitorului.

În cadrul conferințelor Inovaliment vor fi abordate, de asemenea, nutrigenetica și medicina personalizată, științe noi, apărute în urma progresului făcut în domeniul medicinei, generat de secvențierea ADN-ului și cunoașterea genomului uman.

O altă teamă abordată în cadrul INOVALIMENT este gastronomia, care dezvăluie o nouă față inovatoare a bucătăriei. Sustenabilitatea alimentelor și tehnologiile inovative de obținere a limentelor sunt, de asemenea, dezbătute în cadrul Conferințelor Inovaliment.

Scopul târgului este acela de a susține și promova cercetarea științifică, tendințele, noutățile și inovațiile din domeniul alimentar, precum și conectarea mediului academic cu mediul de business, pentru facilitarea transferului tehnologic.

INOVALIMENT va avea loc online, pe site-ul https://inovaliment.ro/, în perioada 23-27 noiembrie, și este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Forumul Investitorilor Români și Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați.

Înscrierea la conferințele INOVALIMENT se face prin completarea unui formular, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro. Participarea este GRATUITĂ!

 

×