x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Atac dur al premierului Florin Cîțu: La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau

Atac dur al premierului Florin Cîțu: La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau

05 Aug 2021   •   14:47
Atac dur al premierului Florin Cîțu: La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu spune că Ministerul Transporturilor are bani de luat, nu de dat, cu privire la rectificarea bugetară. 

„Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicații foarte bune”, adaugă premierul.

După șase luni, sunt aproape 20 de miliarde de lei din proiecte care nu au fost cheltuiți și din acest motiv premerul a spus că nu este mulțumit de execuția bugetară.

„Și acest lucru se vede la aproape toate ministerele. Nu pot să iau în serios propuneri care vin de la ministere de suplimentare sau de realocare de 40 de miliarde de lei când sunt 20 de miliarde de lei necheltuiți. De aici începem cu rectificarea bugetară, de aici încep discuțiile”, a spus acesta.

Deficitul bugetar trebuie să rămână sub 7,16% din PIB.

„Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicații foarte bune pentru că nu putem să alocăm resurse în buget și să le ținem acolo degeaba. Sunt ministere unde avem proiecte cu execuție zero”, a adăugat Cîțu.

Întrebat despre informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora va aloca trei miliarde de lei pentru fondul de rezervă al Guvernului, însă doar 322 de milioane Ministerului Transporturilor, deși ministrul Drulă a cerut aproape trei miliarde de lei, prim-ministrul a răspuns: „La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau după execuția bugetară”.

Mediafax

×