x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Atenție la e-mailuri. Hackerii trimit mesaje din partea a șase bănci pentru a sustrage bani

Atenție la e-mailuri. Hackerii trimit mesaje din partea a șase bănci pentru a sustrage bani

24 Feb 2021   •   12:51
Atenție la e-mailuri. Hackerii trimit mesaje din partea a șase bănci pentru a sustrage bani

Hackerii desfășoară o campanie de e-mailuri trimise către clienții a șase instituții bancare din România prin care îi îndeamnă să acceseze linkuri care le permite infractorilor să acceseze sume de bani, arată compania de securitate informatică Bitdefender. 

Băncile din partea cărora sunt trimise mesajele sunt CEC Nank, ING, BCR, Unicredit, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank. Acestea îndemnă utilizatorii să actualizeze datele personale, să descarce extrase de cont, să confirme tranzacții, să deblocheze un cont suspendat temporar pentru reactivarea plăților cu cadrul. 

Unele e-mailuri conțin link-uri către o pagină ilegală unde clienții trebuie să introducă datele de acces pentru contul online și astfel aceștia le oferă hackerilor informațiile necesare pentru ca aceștia să le poată accesa conturile bancare. 

O altă metodă este a fișierelor atașate care conțin viruși informatici. Aceșt le permit infractorilor să urmărească traficul de date din dispozitivul respectiv și să sustragă parole.

Este important de știut că mesajele conțin logo-urile și culorile băncilor șii sunt scrise coerent, corect gramatical și convingător.

Anul trecut au mai fost trimise astfel de e-mailuri frauduloase din partea Poștei Române, BCR, Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS şi care instalau programe care urmăreau calculatorul,cu scopul de a fura datele de card.

Bitdefender recomandă utilizatorilor să acceseze direct pagina de internet a băncii pentru a se conecta la conturi și să evite să fie direcționați spre aceasta din căsuța electronică sau printr-un mesaj dubios.

Totodată, trebuie verificat atent expeditorul emailului și adresa înainte de a-l accesa.

"Evitaţi să accesaţi fişiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu aşteptaţi vreun mesaj. Folosiţi o soluţie de securitate performantă capabilă să depisteze ameninţări informatice şi să blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folosiţi calculatorul de serviciu doar în scop profesional şi nu accesaţi de pe acesta aplicaţii sau programe în interes personal", transmite compania.
 

×
Subiecte în articol: bitdefender hacker clienti bănci