x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autodoc investește milioane într-un nou depozit în Szczecin, Polonia. Retailerul online de piese auto își dublează spațiul logistic în Szczecin

Autodoc investește milioane într-un nou depozit în Szczecin, Polonia. Retailerul online de piese auto își dublează spațiul logistic în Szczecin

11 Noi 2020   •   14:30
Autodoc investește milioane într-un nou depozit în Szczecin, Polonia. Retailerul online de piese auto își dublează spațiul logistic în Szczecin

În septembrie, un mare distribuitor de piese auto Autodoc a deschis un nou centru logistic în Szczecin. Noua clădire M13 a dublat spațiul de depozitare al companiei la 26.700 de metri pătrați. În ciuda depozitului semiautomat, vor fi create până la 800 de locuri de muncă. Deschiderea depozitului se datorează necesității unei capacități suplimentare, chiar și în criza actuală. Compania, fondată acum 11 ani la Berlin, continuă să crească și să se extindă. În 2019, Autodoc a reușit să își mărească vânzările cu 48%, care s-au ridicat la aproape 615 milioane de euro. Compania a pregătit, de asemenea, o strategie ambițioasă de creștere pentru următorii ani.

Succes pentru Szczecin

Crearea noului depozit este continuarea unei povești de succes de patru ani în Szczecin pentru Autodoc. La începutul anului 2018, compania a deschis un punct de transbordare pentru piese auto, accesorii și bunuri de larg consum în imediata apropiere a autostrăzii A6, în zona Zalom-Kashtanove, care are în prezent aproximativ 1.600 de angajați și contractori. Aproape 75.000 de mărfuri sunt procesate în depozit în fiecare zi. Procesele semiautomate și capacitatea crescută a noului depozit vor contribui la creșterea semnificativă a numărului de comenzi în viitor.

Investițiile în Szczecin s-au ridicat la aproximativ 11 milioane de euro, făcând orașul cel mai important centru logistic pentru companie. Compania, fondată la Berlin în urmă cu 12 ani, continuă să funcționeze într-un depozit situat în cartierul berlinez Lichtenberg. Cu toate acestea, compania s-a confruntat cu o cantitate insuficientă de spațiu pentru a-și extinde capacitatea. Sunt necesare depozite noi pentru a livra bunurile comandate online cât mai repede posibil. Compania se concentrează în principal pe livrare la cerere. Cu o gamă largă de 2,5 milioane de produse, prețuri mici, servicii optime pentru clienți și o livrare chiar mai rapidă, Autodoc își mărește cota de piață prin comerțul cu piese auto staționare.

 

Piața muncii tensionată

În acest moment, compania are multe locuri de muncă vacante, deoarece este necesar să satisfacă cererea în continuă creștere pentru noi angajați. Piața muncii este tensionată în special în Szczecin, care a devenit o destinație logistică destul de populară. În depozite, forța de muncă națională lucrează adesea în echipe care vorbesc propria lor limbă. Reprezentanții a 10 țări diferite locuiesc în Szczecin, iar angajații primesc un salariu decent, diverse scheme de bonusuri, asigurări private, precum și transport gratuit la și din centrul orașului Szczecin.

 

Despre Autodoc

Autodoc este o companie mare de piese auto cu o istorie de 12 ani. Între 2018 și 2019, compania a înregistrat o creștere record de 48%, de la 415 la 615 milioane de euro.

În planaz compania are o expansiune și o creștere suplimentară. Compania este reprezentată în prezent în 26 de orașe europene, pe lângă Germania. Autodoc se străduiește să ofere suport tehnic și informațional clienților în limba lor națională, oferind aproximativ 2,5 milioane de produse și 545 mărci de piese de schimb. Gama largă oferă o selecție de kituri de reparații, precum și sisteme de frânare, amortizoare, arcuri, sisteme de evacuare, sisteme de direcție și multe alte piese importante ale vehiculului. În Szczecin operează ca o filială a Autodoc Logistics.

 

×