x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avioanele Boeing 737 MAX, implicate în două catastrofe aeriene, vor putea zbura din nou în Europa

Avioanele Boeing 737 MAX, implicate în două catastrofe aeriene, vor putea zbura din nou în Europa

19 Ian 2021   •   15:16
Avioanele Boeing 737 MAX, implicate în două catastrofe aeriene, vor putea zbura din nou în Europa
Sursa foto: antena3

Avioanele Boeing 737 MAX vor putea zbura din nou în Europa începând de săptămâna viitoare, la aproape doi ani de la imobilizarea lor la sol, ca urmare a două accidente care au dus la moartea a 346 de morți, a anunțat autoritatea europeană de reglementare, marți.

„Credem că săptămâna viitoare vom publica directiva de navigabilitate. Din punctul nostru de vedere, MAX va putea zbura din nou în Europa, începând de săptămâna viitoare", a declarat directorul Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA), Patrick Ky.

„Am ajuns în stadiul în care cele patru condiţii prealabile ale noastre au fost îndeplinite", a precizat Patrick Ky, citând "o bună înţelegere a ceea ce s-a întâmplat", faptul că "toţi factorii care au contribuit la accidente au fost soluţionaţi", iar anumite puncte "critice" pot fi verificate chiar de EASA, iar piloţii sunt "corect informaţi şi antrenaţi", notează AFP.

Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA (FAA) și-a dat, încă din luna noiembrie a anului trecut, acordul preliminar pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou.

De asemenea, în decembrie 2020, o aeronavă Boeing 737 MAX a companiei braziliene Gol a efectuat primul zbor comercial după o pauză de 20 de luni.

Începând din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care este suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor.

×
Subiecte în articol: Boeing 737 MAX