x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BCR nu va fi listată la bursa din Bucureşti mai devreme de doi ani

BCR nu va fi listată la bursa din Bucureşti mai devreme de doi ani

de Daniela Ivan    |    16 Sep 2011   •   09:32

Actiunile BCR nu vor putea fi listate la Bursa de Valori Bucuresti mai devreme de doi ani, au declarat oficiali ai bancii.

"Din punctul meu de vedere listarea BCR la Bursa de Valori Bucuresti v-a lua minimum doi ani de acum incolo, pana cand conditiile de piata vor fi optime pentru a putea lista BCR. Banca nu trebuie expusa unei deteriorari a reputatiei printr-un esec al ofertei publice", a declarat director executiv financiar al Erste Group, Manfred Wimmer.

Acesta a spus ca actiunile BCR vor fi listate cand piata va fi foarte lichida.
Pe de alta parte, Erste intentioneaza sa cumpere actiunile de la SIF-uri si in acest sens, Manfred Wimmer a mentionat ca Erste a reusit sa incheie cu patru dintre SIF-uri acorduri de principiu pentru ca Erste sa preia un pachet de 24,12% din actiunile BCR. " Tranzactia ramane deschisa si pentru SIF Moldova care a refuzat sa semneze protocolul privind posibila preluare de catre Erste a actiunilor detinute de SIF-uri la BCR", a mai spus oficialul Erste.

Termenii financiari ai acordului ce ar urma sa fie finalizat prevad ca actiunile Erste Grup sa fie schimbate pentru maximum de 2.060.418.750 actiuni BCR la un raport de schimb de 1 la 127,9583. De asemenea, plata in cash la maximum 424.190.720 actiuni BCR, la un pret de 1,0385 RON/actiune si plata in cash pentru cel mult 133.676.584 actiuni-profit BCR pe 2011, valoarea nominala de 0,1 RON/actiune.

Acordul prevede ca SIF-urile participante sa renunte la dreptul de a mai solicita listarea BCR precum si la dreptul de a mai incasa dividende speciale.

×