x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bitcoin sparge toate recordurile: criptomoneda a ajuns la 60.000 de dolari!

Bitcoin sparge toate recordurile: criptomoneda a ajuns la 60.000 de dolari!

13 Mar 2021   •   17:54
Bitcoin sparge toate recordurile: criptomoneda a ajuns la 60.000 de dolari!

Bitcoin a atins sâmbătă un nou record, de 60.000 de dolari, anunță Reuters. Cea mai mare și mai cunoscută criptomonedă din lume a atins, astfel, un nou record.

Bitcoin a crescut brusc în acest an, parțial datorită acceptării mai largi ca formă de plată. Valoarea de piață a bitcoin a depășit marți 1.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei a crescut, a relatat CNBC.

Este a doua oară când valoarea de piață a bitcoin depășește 1 trilion de dolari, prima oară fiind pe 19 februarie. Capitalizarea de piață a bitcoin s-a menținut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile. Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% în ultimele 12 luni.

Creșterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor instituționali mai mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a cumpărat nu numai bitcoin, ci și o altă criptomonedă numită ether. Ether se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41 a.m. ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit CoinDesk.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bitcoin