x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bosch se pregăteşte de o investiţie care va angaja 1.000 de persoane la Jucu

Bosch se pregăteşte de o investiţie care va angaja 1.000 de persoane la Jucu

30 Sep 2011   •   12:12
Bosch se pregăteşte de o investiţie care va angaja 1.000 de persoane la Jucu

Presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, a declarat ca se afla in discutii avansate privind o investitie a companiei germane Bosch, producator de componente de masini in parcul industrial din comuna Jucu, anunta Ziua de Cluj.

Compania germana urmeaza sa angajeze in prima faza peste 1.000 de persoane, mai informeaza ZIUA de CLUJ. "Compania Bosch este interesata sa investeasca in zona industriala Tetarom, in unul dintre parcurile industriale existente", a spus Tise, care a adaugat ca in prezent se fac analize de sol. E foarte posibil ca locartia aleasa de Bosch sa fie chiar langa halele Nokia, unde mai era disponibil aproximativ 60 ha teren.

Discutiile cu Bosch dureaza de peste 10 luni si au fost purtate de catre presedintele CJ Cluj, Alin Tise si vicepresedintele CJ, Radu Bica. Clujul face parte din grupul restrans de locatii cu care compania germana, fondata de Robert Bosch a purtat discutii pe parcursul anului 2011, se mai spune in stirea Ziua de CLUJ.

Grupul Bosch este unul din liderii globali ai furnizorilor de tehnologie si servicii, cu vanzari anuale de peste 47 de miliarde de euro si aproape 300 de mii de angajati in 60 de tari.

Bosch a confirmat pentru HotNews.ro ca analizeaza oportunitatea unei investitii la Cluj, oficiali ai companiei purtand discutii 'cu Guvernul Romaniei si cu administratia zonei industriale Cluj-Napoca'.

In luna mai 2011, directorul general Bosch Romania, Brigitte Elbe a anuntat constructia unei unitati de productie in a doua parte a anului.

Grupul Bosch detine la ora actuala investitii in trei orase din Romania (Bucuresti, Blaj si Timisoara), avand 1.135 de angajati in 2010.

Bosch a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri in Romania de 161 de milioane de euro, in crestere cu 17% fata de 2009. In 2011, se estimeaza o crestere cu inca 7 procente.

Dacia-Renault reprezinta peste 40% din cifra de afaceri a grupului Bosch in Romania.

×
Subiecte în articol: bosch jucu bosch cluj alin tise bosch