x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bugete mai mari pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Bugete mai mari pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus

02 Aug 2021   •   15:36
Bugete mai mari pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Bugetele Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi sumplimentate cu câte 200 de milioane de lei, transmite Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

"Începând cu data de 21 august 2021, bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei. De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, o majorare cu 200 de milioane de lei a bugetului total va fi disponibilă începând cu data de 28 august 2021", notează instituţia.

În Programul Rabla Clasic valoarea primei de casare este de 7.500 de lei. Valoarea eco-bonusurilor este de 1.500 de lei pentru autovehiculele cu emisii scăzute și de 3.000 de lei pentru un autovehicul hibrid. Ecobonusurile se pot cumula dacă maşina nouă îndeplineşte ambele condiţii, ajungându la o reducere de 12.000 de lei din preţul total.

La achiziția de motociclete noi în schimbul predării spre casare a uneia uzate, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.

În Programul Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete: 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou.

Dacă se predă spre casare o mașină veche și se  achiziționează una nouă, electrică, prima de casare este de 7.500 de lei, la care se poate adăuga ecotichetul din Programul Rabla Plus.

Valoarea finanțării motocicletelor electrice este de 5.500 de lei. Ppersoanele care vor să achiziţioneze o motocicletă electrică şi predă o maşină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în sumă de 5.500 de lei. 

×
Subiecte în articol: rabla