x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bugetul Ministerului Dezvoltării, 7,15 miliarde. Se va extinde rețeaua de creșe

Bugetul Ministerului Dezvoltării, 7,15 miliarde. Se va extinde rețeaua de creșe

25 Feb 2021   •   17:10
Bugetul Ministerului Dezvoltării, 7,15 miliarde. Se va extinde rețeaua de creșe

Bugetul Ministerului Dezvoltării este de 7,15 miliarde de lei față de 5 miliarde de lei la începutul anului trecut, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Printre alte proiecte, va fi extinsă rețeaua de creșe din România.

„Acest buget este unul care ne permite să dezvoltăm. Preconizăm că vom finaliza, în anul 2021, 237 de obiective construite prin Compania Națională de Investiții, și 1.152 de locuințe noi pentru tineri, prin ANL, de exemplu”, spune Cseke Attila, potrivit Mediafax.

În timpul dezbaterii pe legea bugetului, Cseke Attila a declarat că ministerul va începe, pe lângă proiectele aflate în derulare, și programe noi de dezvoltare. Astfel, va fi extinsă rețeaua de creșe din România.

Ministrul a subliniat că au fost făcute planurile conceptuale pentru cele trei tipuri de clădiri de creșe, iar până la sfârșitul acestui an se va începe construcția acestora.

„Avem nevoie de creșe, pentru că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de locuri disponibile în creșe. Nici patru la sută dintre copii cu vârsta de până la trei ani nu au loc în cele 386 de creșe din țară, în acest moment. Dacă vrem să sprijinim tinerii să întemeieze o familie și să se stabilească în localitatea unde locuiesc, avem nevoie de mai multe creșe”, a spus ministrul.

Cseke Attila a anunțat și un buget de aproape 380 de mililioane de lei pentru localitățile din România, în vederea organizării lucrărilor de cadastrare și carte funciară: „În anul 2021, se lansează o nouă etapă de finanțare (etapa VII) pentru înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, de care vor beneficia 2.371 de unități administrativ-teritoriale (UAT) eligibile. Fiecare dintre acestea va primi câte 160.000 lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară”.

 

×
Subiecte în articol: ministerul dezvoltarii buget 2021