x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Casele s-au ieftinit cu 3% în lunile de vară

Casele s-au ieftinit cu 3% în lunile de vară

de Dan Straut    |    12 Aug 2020   •   10:48
Casele s-au ieftinit cu 3% în lunile de vară

De la începutul lunii iunie până la sfârșitul lui iulie 2020, prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 2,97%, ajungând în prezent la 1.309 euro pe metrul pătrat, arată statisticile centralizate de administratorii portalului Imobiliare.ro. În iunie, scăderea a fost de 1,1% față de mai, apoi în iulie ieftinirea s-a accentuat cu 1,8%, același fenomen fiind consemnat și anterior, în lunile de primăvară, arată analiștii imobiliari.

„Cu o singură excepție, majoritatea centrelor regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro au consemnat, spre deosebire de lunile anterioare, reduceri de preț, însă acestea au fost moderate. Pe piața veche au avut loc scăderi în toate cele șase mari orașe ale țării, în vreme ce pe segmentul nou au fost înregistrate și majorări”, menționează sursa citată. Potrivit acesteia, tendința de scădere resimțită la nivel național nu s-a manifestat în toate cele șase centre regionale, ci doar în Brașov și Iași. În Cluj-Napoca și București, pe de altă parte, pretențiile vânzătorilor s-au menținut, practic, la același nivel ca la sfârșitul lunii mai. (Dan Străuț)

 

1.309 euro/mp este prețul cerut de vânzători în ofertele lansate pentru livrarea de apartamente în luna iulie, cu 1,8% mai mic decât cel din iunie.

×