x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cat costa sa scapi de acuzatii? Peste 100 milioane de dolari!

Cat costa sa scapi de acuzatii? Peste 100 milioane de dolari!

19 Ian 2018   •   15:15
Cat costa sa scapi de acuzatii? Peste 100 milioane de dolari!

Grupul bancar britanic HSBC a acceptat să plătească 101,5 milioane de dolari pentru a pune capăt anchetei demarate de autorităţile SUA, ce vizează manipularea pieţei valutare, a anunţat vineri Departamentul american al Justiţiei.

 

În ultimii ani, şapte mari bănci au plătit autorităţilor din SUA şi Europa amenzi în valoare totală de 10 miliarde de dolari, după ce o anchetă a descoperit că traderii comunicau între ei online prin intermediul chat room-urilor, pentru a manipula pieţele valutare.

Vineri, HSBC a recunoscut că în 2010 şi în 2011 traderii care se ocupau de piaţa valutară au folosit în mod abuziv informaţii confidenţiale furnizate de clienţii care au angajat HSBC să realizeze tranzacţii valutare în valoare de miliarde de dolari, care implicau lira sterlină.

Unul din clienţi a fost Cairn Energy, care a angajat banca britanică să schimbe aproximativ 3,5 miliarde de dolari în lire sterline, după vânzarea unei părţi din participaţia sa deţinută la o subsidiară din India. După semnarea acordurilor de confidenţialitate, traderii au profitat de informaţii şi au început să cumpere lire sterline, anticipând o apreciere a monedei britanice. Traderii şi-au vândut lirele sterline obţinând un profit de aproximativ 38 de milioane de dolari în tranzacţia din martie 2010, şi aproximativ opt de milioane de dolari în 2011, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.

AGERPRES

×