x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cătălin Drulă: Podul peste Dunăre de la Brăila se va deschide în 2022

Cătălin Drulă: Podul peste Dunăre de la Brăila se va deschide în 2022

26 Aug 2021   •   15:22
Cătălin Drulă: Podul peste Dunăre de la Brăila se va deschide în 2022

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost în vizită pe șantierul podului peste Dunăre de la Brăila și a constatat că lucrările avansează coform graficului. Acesta va fi gata la sfârșitul anului 2022.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut o vizită de lucru pe șantierul de pe malul Dunării fiind însoțit de ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, și de vicepremierul Dan Barna.

Drulă a constatat că lucrările la pod sunt în grafic, la fel și cele de pe șoselele care vor face legătura cu rețeaua de drumuri naționale.

Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22, a spus Cătălin Drulă care a prezentat graficul lucrărilor.

„În prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă: la blocurile de ancoraj, se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning și constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm și cu o lungime, în starea de referință, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila și ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oțel tras la rece și zincate la cald. La drumurile de legătură se fac decopertări și se lucrează la terasamente, poduri și podețe”, a relatat Drulă, pe Facebook.

Conform datelor oficiale, de la începutul anului și până acum, pentru podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă pod peste dunare Braila