x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce sistem de rafturi metalice este potrivit pentru depozitul dumneavoastră?

Ce sistem de rafturi metalice este potrivit pentru depozitul dumneavoastră?

14 Sep 2021   •   12:09
Ce sistem de rafturi metalice este potrivit pentru depozitul dumneavoastră?

Rafturile industriale sunt folosite frecvent în fel și fel de depozite, centre logistice, ateliere și magazine. Pe rafturi puteți stoca diferite tipuri de mărfuri (grele, medii, ușoare, fragile, scurte, compacte, voluminoase, lungi și așa mai departe). În prezent, există foarte multe opțiuni de rafturi metalice pe piață, prin urmare nu mai rămâne decât să faceți alegerea potrivită pentru depozitul dvs. în funcție de natura produselor pe care le veți depozita.

Gama lor cuprinde mai multe tipuri de rafturi, care se diferențiază între ele prin detalii importante și care, toate sunt utile în depozite variate. Iată ce tipuri ce rafturi există pe piață și ce elemente ar trebui luate în considerare, pentru a face o alegere foarte bună, în diferite afaceri:

Sistem de rafturi prin acumulare

Această soluție de stocare este utilă în cazul în care doriți depozitarea unei cantități mari de produse de același fel. Astfel de rafturi metalice sunt folosite în general în depozite moderne, mai ales în industria alimentară și non-alimentară. Paleții sunt transportați cu ajutorul motostivuitoarelor, astfel marfa este poziționată mai ușor pe rafturi.

Dacă optați pentru acest sistem de rafturi, aveți un mare avantaj – acela de a economisi spațiu, capacitatea sa de depozitare în înălțime este de 2 ori mai mare, decât cea a unui sistem convențional de rafturi.

Rafturile prin acumulare sunt  perfecte pentru depozitul dvs. dacă vreți să faceți o restructurare optimă a construcției actuale, a spațiului de care dispuneți pentru stocarea produselor.

Rafturi care oferă acces direct la mărfuri

Rafturile metalice convenționale permit accesul la mărfuri prin culoarele de circulație din depozite și reprezintă cea mai versatilă opțiune de rafturi metalice de depozitare paleți de pe piață. Iată câteva exemple: https://rafturionline.ro/ro/rafturi-metalice.

Un asemenea echipament industrial este foarte apreciat de oamenii de afaceri care au depozite, pentru că permite stocarea bunurilor în siguranță, ușor, rapid și în conformitate cu standardele europene în vigoare. Rafturile pentru peleți sunt potrivite pentru diferite activități, cum ar fi:

  • Industrie, transport, depozite de magazine
  • Metalurgie, depozite de logistică, ateliere.

Rafturile pentru paleți sunt necesare în depozite, pentru că oferă o serie de avantaje:

  • Facilitează accesul ușor și direct la mărfuri
  • Asigură un control optim al inventarului, lucru important mai ales atunci când acesta trebuie realizat imediat
  • Sunt perfecte și pentru sarcini grele și voluminoase, nu doar cu cele ușoare sau medii.

Rafturi în consolă

Într-un depozit de mărfuri voluminoase, ați avea nevoie de rafturi în consolă, mai ales dacă este vorba despre încărcături mai lungi. Aceste rafturi au coloane de oțel, iar brațele în consolă sunt foarte rezistente, chiar și la sarcini grele.

Rafturi dinamice pentru paleți, sau rafturi push-back

Dacă vă doriți o depozitare eficientă a mărfurilor, ați putea alege acest sistem de rafturi dinamice pentru paleți, care sunt necesare într-un depozit la recepția și ieșirea mărfurilor din producție. Aceste rafturi sunt foarte rezistente, se potrivesc foarte bine în fluxul automatizat al materialelor, ele fiind ideale pentru depozite complet automatizate.

Datorită lor, crește timpul de încărcare și descărcare al mărfurilor paletizate. În depozite, rafturile sunt aranjate în mai multe insule și au culoare de acces. Mărfurile în paleți pot fi astfel depozitate mai rapid și extrase cu ușurință.

Astfel de rafturi sunt folosite mai ales în depozite pentru produse perisabile.

Unele tipuri de rafturi dinamice sunt în sistem FIFO și au rame metalice și un sistem cu șine cu role ușor înclinate, care ajută la poziționarea și extragerea perfectă a mărfurilor. Prin acest sistem modern se accelerează pregătirea comenzilor, respectiv se face colectarea rapidă a mărfurilor.

Rafturi mobile

Pentru depozite frigorifice puteți folosi rafturi mobile pentru paleți, care se deplasează lateral (ele fiind montate pe baze mobile motorizate). În acest caz, culoarele în plus sunt eliminate, există un culoar care ocupă doar foarte puțin spațiu și care permite accesul direct și ușor la mărfuri. Sistemul de rafturi mobile permite folosirea optimă a capacității depozitului frigorific și eliminarea culoarelor individuale de acces.

×