x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce vor să facă românii cu banii în 2021

Ce vor să facă românii cu banii în 2021

11 Ian 2021   •   12:02
Ce vor să facă românii cu banii în 2021
Sursa foto: Hepta

Românii vor fi și în acest an chibzuiți cu banii dar vor să călătorească, ceea ce nu a fost posibil în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, arată un studiu RWisemetry Research.

42% dintre respondenți vor să-și crească veniturile în perioada următoare prin ocuparea unei funcții mai bine plătite ori un al doilea job.  30% doresc să-și renoveze locuința, 28% vor să plece în vacanțe.

Munca de acasă i-a făcut pe mulți oameni să acorde o importanță mai mare spațiului în care locuiesc, motiv pentru care 25% vor să achiziționeze echipamente electronice, iar 22% vor să schimbe mobilierul din casă. Cei care au posibilități financiare, se gândesc să cumpere o locuință ori un teren. 

Totodată, 21% dintre participanții la studiu vor să își achite integral un credit, 20% intenționează să participe la cursuri de dezvoltare profesională sau personală, 18% vor să-și schimbe locul de muncă și 17% au în plan să facă o schimbare majoră în carieră. 

Studiul s-a desfăşurat în intervalul 30 octombrie - 4 noiembrie 2020 pe teme precum organizarea telemuncii, îngrijirea şi educaţia copiilor şi dezechilibrul de gen în munca domestică, mecanisme adoptate de oameni pentru a face faţă izolării, obiceiuri pentru următorul an. 
 

×
Subiecte în articol: cheltuieli