x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CFR Călători vrea să repare 239 de vagoane în 2021

CFR Călători vrea să repare 239 de vagoane în 2021

11 Iun 2021   •   17:05
CFR Călători vrea să repare 239 de vagoane în 2021
Sursa foto: Victor Stroe

CFR Călători vrea să repare 239 de vagoane în acest an. Acum se află în circulaţie 1.014 vagoane, a anunţat, directorul general al companiei, Ovidiu Vizante.

"La momentul acesta avem mai multe vagoane în parcul activ decât anul trecut. În circulaţie sunt 1.014, atâtea erau în ultimul act pe care l-am văzut eu, apte de circulaţie. 239 dintre ele urmează să-şi piardă scadenţa până la finele anului, în diverse luni. Pentru 70% dintre ele există deja semnate contracte, iar pentru încă vreo 10-15% dintre ele există contracte în derulare. Nu bugetul afectează partea de mentenanţă şi reparaţia parcului de locomotive şi vagoane. Deocamdată nu am fost puternic impactaţi de lipsa bugetului. Sperăm ca el să iasă în următoarele 2-3-5 zile. Repet, la acest moment nu suntem impactaţi de lipsa bugetului. Mergem în continuare cu 1/12 din cheltuielile de anul trecut", a declarat acesta. 

Parcul rulant al operatorului este vechi şi are nevoie de mentenanţă constantă.
"Dacă există un buget de austeritate sau nu, vă rog să mă credeţi că tot ce putem face, vom face. Ideea e că nu putem aplica austeritate, iar, dacă o aplicăm, trebuie să o aplicăm foarte atent, în condiţii speciale, pentru a menţine siguranţa. Discutăm de un parc vechi, care are nevoie de mentenanţă constantă, indiferent că vorbim de locomotive sau vagoane. Practic, este un buget de austeritate, pierderile sperăm să fie mai mici decât anul trecut, dar este exclus să eliminăm aceste pierderi. Nu există soluţie miraculoasă prin care să spunem 'Gata, de mâine se va semna bugetul şi nu se vor mai produce pierderi'", a mai spus Vizante.
 

×
Subiecte în articol: CFR calatori