x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CIECH Soda România amână construcția fabricii de la Râmnicu Vâlcea

CIECH Soda România amână construcția fabricii de la Râmnicu Vâlcea

10 Ian 2020   •   14:25
CIECH Soda România amână construcția fabricii de la Râmnicu Vâlcea
Sursa foto: antena1

Compania CIECH Soda România a decis prelungirea termenului pentru luarea unei decizii definitive privind operaţiunile locale ale fabricii de sodă de la Râmnicu Vâlcea.
"Compania a decis să prelungească termenul pentru luarea unei decizii finale privind operaţiunile sale locale. CIECH va aştepta câteva săptămâni în plus, lansând totodată un apel pentru a dezvolta împreună cu autorităţile o soluţie durabilă pentru fabrica de sodă", se menţionează în comunicatul transmis de CIECH Soda România.

Firma este gata să-şi înceapă operaţiunile dacă soluţiile pentru alimentarea cu abur vor deveni realitate.
"Compania continuă să facă toate demersurile pentru revenirea la normalitate pe platforma chimică, iar momentan îşi va menţine echipa, pentru a putea relua producţia dacă va fi asigurată alimentarea cu abur în perioada următoare", dau asigurări reprezentanţii CIECH Soda România.

Ca urmare a discuţiilor din noiembrie cu reprezentanţii noului Guvern, compania încă aşteaptă o decizie din partea Executivului, motiv pentru care a decis să menţină producţia în modul stand-by şi în săptămânile următoare.

"Reprezentanţii CIECH şi echipa locală CIECH Soda România au avut numeroase acţiuni, au trimis zeci de scrisori şi memorandumuri, pentru a găsi o soluţie la impasul de pe platforma chimică din Vâlcea. Compania şi-a oferit inclusiv sprijinul pentru cel mai important proiect local din ultimii 13 ani - o nouă centrală electro-termică în cogenerare (CHP), comună, în beneficiul tuturor partenerilor locali. CIECH Soda România a fost singurul jucător local care a făcut paşi concreţi pentru realizarea acestui plan, astfel că a lansat o propunere autorităţilor locale şi partenerilor în acest sens", se mai spune în comunicat.

Singura fabrică de sodă din România se află în stand-by începând cu 18 septembrie 2019, după ce preţul aburului industrial solicitat de CET Govora la ultima sa ofertă, din septembrie 2019, a fost cu peste 75% mai mare decât în contractul anterior, precizează CIECH Soda România, susţinând că oferta este cu mult peste posibilitatea sa de a acoperi aceste costuri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ciech soda fabrica ramnicu valcea