x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cinci pași esențiali în deschiderea unei afaceri

Cinci pași esențiali în deschiderea unei afaceri

22 Apr 2021   •   15:26
Cinci pași esențiali în deschiderea unei afaceri

Deschiderea unei afaceri nu este deloc o sarcină ușoară și necesită foarte multă muncă și atenție. Cu toate acestea, nu există limite și orice poate deveni un antreprenor de succes, importante fiind planul de afaceri și transformarea ideii într-o afacere de succes.

 

Așadar, după ce ai conturat ideea, este necesar să te gândești dacă ai un buget suficient pentru a o deschide sau îți va fi necesar un credit bancar sau alte resurse, precum granturi sau programe de finanțare. Acest lucru te va ajuta să evaluezi mai bine situația și să îți faci calcule realistice.

 

Alege un nume și o formă de organizare juridică

Este foarte important să știi de la început cum va funcționa firma ta, având în vedere că, în funcție de forma juridică, vei avea și anumite taxe de plătit. De asemenea, alege un nume care să fie puternic și să fie ușor de reținut, la fel și logo-ul. Dacă birocrația și legislația ți se par mult prea complicate sau nu ai timpul necesar, să știi că există persoane autorizate care te pot ajuta să gestionezi și realizezi rapid dosarele necesare pentru înființarea firmei.

 

Găsește spațiul perfect de lucru

Spațiul în care se va desfășura activitatea este foarte important, el fiind cuprins în toată documentația necesară pentru deschiderea firmei. Verifică foarte bine piața și asigură-te că acesta este suficient pentru ceea ce ai nevoie. De asemenea, după ce te-ai decis asupra locului și ați semnat actele, nu uita să cumperi o cutie postala de la OfficeDirect. Chiar dacă trăim în epoca e-mailului, cutia poștală este esențială atunci când deschizi o afacere, fiind locul unde sunt transmise facturile, anumite notificări și corespondența băncii sau cu Agenția Națională de Administrare Fiscală.

 

De asemenea, atunci când alegi spațiul, ia în considerare prețul, vizibilitatea, accesul la parcare și la mijloacele de transport în comun și distribuția concurenților. Scrie răspunsurile la toate aceste puncte și, la final, vei vedea dacă ai locul perfect sau mai trebuie să cauți.

 

Deschide un cont bancar

În prezent, majoritatea băncilor au programe dedicate antreprenorilor, având taxe și comisioane mai mici tocmai pentru a încuraja micile afaceri. Contul bancar îți va fi la fel de necesar în actele de constituire ca și sediul, așadar nu uita să faci rapid o vizită la una dintre agențiile din orașul tău.

 

 

Scrie planul de afaceri

Planul de afaceri îți va fi extrem de necesar, mai ales dacă te gândești să aplici pentru o finanțare externă. De asemenea, chiar dacă ai bugetul necesar pentru a finanța singur activitatea, un plan de afaceri te va ajuta să-ți dai seama de câți bani ai nevoie pentru a începe, de ce vei avea nevoie pentru a fi deveni profitabil și, totodată, îți va fi un ghid pentru zilele în care ai impresia că nimic nu merge așa cum ți-ai dorit.

 

Fii vizibil

După ce ai formele legale, numele și sediul, ai grijă să devii vizibil și să investești în promovarea online și offline. Creează un site profesionist, care să fie atractiv, să aibă informații importante și conținut de calitate, și apoi investește în marketing digital. Chiar dacă ai putea spune că business-ul tău nu are nevoie de promovare, platforme precum Instagram, Facebook sau Linkedin îți pot aduce clienți și oportunități noi.

 

 

Sursă foto: Shutterstock

×