x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cîțu: Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici știau din martie că vor depăși ținta de deficit

Cîțu: Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici știau din martie că vor depăși ținta de deficit

21 Noi 2019   •   12:16
Cîțu: Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici știau din martie că vor depăși ținta de deficit

Fostul premier, Viorica Dăncilă, şi fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit, a arătat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, care a anunţat că, la moţiunea simplă care îl vizează, anunţată de PSD, va merge în Parlament cu toţi directorii din MFP şi ANAF.

"Vă anunţ o premieră în cazul moţiunii simple care mă vizează, la Senat. Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament cu mine toţi directorii din MFP şi ANAF care au lucrat cu fostul ministru şi cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a rectificării din august şi mai ales la elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2019-2021. Vor fi prezenţi cu date şi documente oficiale care vor arăta: Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit", scrie Cîţu pe propria pagină de Facebook.

Acesta a mai precizat că va susţine o conferinţă de presă înainte de moţiune, eveniment în cadrul căruia directorii din Finanţe vor prezenta datele reale cu documente. "Să vedem atunci cine-i minte pe români. Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncilă şi Teodorovici", încheie Cîţu.

Ministrul Finanţelor a declarat, în 14 noiembrie, că deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă ne se face nimic în următoarea lună şi jumătate deficitul bugetar va depăşi 4% din PIB.
În aceeaşi zi, moneda naţională a atins un minim istoric în raport cu moneda unică europeană, cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4.7669 lei/euro.

În context, Florin Cîţu a precizat că mişcările pe cursul leu/euro de joi nu au fost foarte mari, în condiţiile care acestea depind foarte mult de contextul internaţional.

Deputatul Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, afirmă că social-democraţii lucrează la textul unei moţiuni simple îndreptate împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: deficit