x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Combinatul siderurgic Galaţi, preluat de Liberty Steel

Combinatul siderurgic Galaţi, preluat de Liberty Steel

de Adrian Stoica    |    02 Iul 2019   •   09:50
Combinatul siderurgic Galaţi, preluat de Liberty Steel
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Liberty Steel, parte a GFG Alliance, a finalizat luni achiziţia celor şapte fabrici de oţel şi a celor cinci centre de servicii de la ArcelorMittal, în şapte ţări din Europa, o tranzacţie de 740 de milioane de euro care poziţionează Liberty în top 10 producători de oţel la nivel global, cu excepţia Chinei. Potrivit unui comunicat al companiei, capacitatea de laminare a grupului va depăşi 18 milioane de tone şi va acoperi o gamă largă de produse din oţel. Cele şapte unităţi, care au devenit parte din Liberty, deţin în total un număr de 14.000 de angajaţi şi includ cele mai importante fabrici de oţel din Ostrava în Republica Cehă şi Galaţi în România, precum şi laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) şi două fabrici în apropiere de Liege în Belgia. Centrele de servicii se află în Franţa şi Italia.

 

Liberty Steel îşi propune ca în următorii trei ani să crească cu aproximativ 50% vânzările cu ajutorul acestor unităţi de producţie

 

Combinatul de la Galaţi a devenit parte în 2004 a multinaționalei Mittal Steel, companie rezultată din fuziunea firmelor LMN Holdings NV și ISPAT International.

×
Subiecte în articol: Liberty Steel