x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană a dat în judecată România pentru nerespectarea Directivei privind mărcile înregistrate

Comisia Europeană a dat în judecată România pentru nerespectarea Directivei privind mărcile înregistrate

02 Iul 2020   •   14:12
Comisia Europeană a dat în judecată România pentru nerespectarea Directivei privind mărcile înregistrate
Sursa foto: Daina LE LARDIC

Comisia Europeană a hotărât să trimită România în faţa Curţii de Justiţie din cauza faptului că nu a comunicat măsurile de transpunere în legislaţia naţională a Directivei privind mărcile (Directiva UE 2015/2436), informează executivului comunitar. CE a solicitat sancțiuni financiare.

România este singurul stat membru care nu a comunicat încă măsurile de transpunere a Directivei privind mărcile înregistrate.

Directiva privind mărcile a actualizat şi a simplificat cadrul juridic al UE în materie de mărci. Modificările privesc o definiţie revizuită a mărcii, adaptată la mediul digital; motive care împiedică înregistrarea mărcilor; norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit, dispoziţii de armonizare a procedurilor privind mărcile în toate țările UE.

Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislaţia naţională până la 14 ianuarie 2019.

Deși autoritățile române au primit un aviz motiva și au beneficiat de o prelungire a termenului pentru a răspunde, acestea nu au comunicat măsurile de transpunere.

 

×