x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană aprobă ajutorul de stat pentru susținerea companiilor afectate de pandemie

Comisia Europeană aprobă ajutorul de stat pentru susținerea companiilor afectate de pandemie

27 Aug 2020   •   14:38
Comisia Europeană aprobă ajutorul de stat pentru susținerea companiilor afectate de pandemie

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 935 milioane de euro introdusă de România pentru susținerea companiilor afectate de pandemia de coronavirus, informează executivul comunitar.

Acesta se va acorda sub formă de granturi directe pentru capital de lucru şi investiţii productive şi va fi cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Măsura va fi accesibilă IMM-urilor active în anumite sectoare şi unor mari companii care au legături cu IMM-urile eligibile, care au fost afectate negativ de pandemie. Obiectivul este asigurarea lichidității pentru aceste companii, ceea ce le permite să îşi continue activităţile, să demareze investiţii şi să menţină locurile de muncă.

Granturile directe nu vor depăşi 100.000 de euro pentru fiecare companie care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, 120.000 de euro pentru fiecare companie activă în sectoarele pescuitului şi acvaculturii şi 800.000 de euro pentru fiecare companie activă în toate celelalte sectoare.

Schema va funcţiona până la 31 decembrie 2020.

La începutul lunii aprilie, Guvernula aprobat OUG privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor, la începutul lunii aprilie,  în contextul crizei economice generate de pandemia COVID - 19.

 

×