x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Companiile aeriene, grav afectate de epidemia de coronavirus

Companiile aeriene, grav afectate de epidemia de coronavirus

05 Mar 2020   •   11:41
Companiile aeriene, grav afectate de epidemia de coronavirus

Extinderea epidemiei de coronavirus are un uriaș impact negativ asupra companiilor aeriene din întreaga lume, potrivit unei analize prezentate de consultantul în turism Răzvan Pascu, pe pagina sa de Facebook.

Operatorul low-cost Blue Air a anunțat încă de săptămâna trecută reducerea zborurilor către Italia în perioada martie-aprilie din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

Și Wizz-Air a anulat 22 din cele 27 de zboruri săptămânale dintre România și Italia în intervalul 13 martie - 2 aprilie.

Turkish Airlines a renunțat temporar toate zborurile către Peninsula Iberică, după ce anterior renunțase la cursele spre China și Iran.

Lufthansa va reține la sol 150 de avioan, dintre care 25 erau destinate curselor lung-curier, iar celelalte sunt zboruri scurte și medii. În plus, societatea extinde suspendarea celor către China până la 24 aprilie, spre Teheran până la 30 aprilie și le va reduce cu 25% pe cele spre nodrul Italiei.

Rynair a anulat circa 25% din cursele aeriene din statele europene spre Italia între 17 martie și 8 aprilie.

Alitalia a oprit 39 de zboruri naționale și internaționale, iar Iberia și Vueling au reorganizat capacitatea curselor spre Italia. 

British Airways renunță la sute de zboruri dintre Marea Britanie și Italia, Germania, Franța, Austria, Belgia, Irlanda, Elveția și SUA.

Brussels Airlines a redus cu 30% numărul zborurilor către Milano, Roma și Veneția. 

Bulgaria Air a suspendat cursele spre Milano până la 27 martie. 

American Airlines anulează zborurile dintre Milano Malpens și aeroporturile din Miami și JFK New York, care vor fi reluate abia pe  25 aprilie. 

EasyJet va suspenda zborurile spre Italia din cauza cererii reduse. 

United Airlines va reduce cu 10% cursele în SUA și Canada și cu 20% în alte țări în aprilie. 

Compania aeriană Flybe își declară falimentul în câteva ore, punând 2.000 de locuri de muncă în pericol, întrucât nu a găsit sprijin financiar.

×
Subiecte în articol: coronavirus companii aeriene