x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Controale cu clopoței. ANAF ia la țintă magazinele online

Controale cu clopoței. ANAF ia la țintă magazinele online

de Dan Straut    |    09 Oct 2020   •   10:23
Controale cu clopoței. ANAF ia la țintă magazinele online

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță că, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a declanșat operațiunea numită „Mercur” - cea mai amplă acțiune de verificare a veniturilor nedeclarate obținute din comerțul electronic nefiscalizat. „ANAF recomandă tuturor comercianților care au realizat vânzări cu livrare prin curierat să se asigure că au achitat toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat”, precizează instituția de control într-un comunicat. De asemenea, „pentru a evita sancțiunile și impunerile legale, cei care au omis să-și declare veniturile obținute o pot face în perioada imediat următoare, prin conformare voluntară, și astfel vor putea beneficia de toate facilitățile fiscale aplicabile pentru a intra în legalitate, ceea ce va duce și la evitarea calculului de penalități”, menționează ANAF.

Operațiunea „Mercur” este declanșată „ca urmare a numărului foarte mare de sesizări primite, în special pentru nereguli privind imposibilitatea de a beneficia de garanție în lipsa documentelor fiscale”. Inspectorii au constatat că „s-a intensificat comerțul cu mărfuri contrafăcute sau operate de firme fantomă, în special prin intermediul unor persoane fizice sau site-uri paravan, care operează pe perioade scurte”.

 

Operațiunea „Mercur” va continua în ritm accelerat și va fi extinsă pentru asigurarea fiscalizării încasărilor provenite din vânzările online de bunuri și servicii.

 

ANAF, Direcția Generală Antifraudă Fiscală

 

Controlorii fiscali spun că în marketplace-uri se vând produse nefiscalizate și mărfuri contrafăcute

×